Cégbemutató

Munkatársaink

Bán László Tulajdonos , Ügyvezető Igazgató +36 30 552 8474, +36 70 433 3517
Varga Zsuzsanna Ügyvezetői Asszisztens +36 70 420 5887
Biró Zoltán Logisztikai vezető +36 70 4333 278
Fodor Gábor Vezető Mérnök +36 70 7733 314
Pásztor Éva Pénzügyi vezető +36 70 423 3357
Lukács Baráth Eszter Quality

 

Bán László 2007-ben egy kínálkozó lehetőséget megragadva megalapította a szombathelyi székhelyű Bán Manufacturing Support Kft.-t. A családi vállalkozás tevékenysége kezdetben javarészt a nagy multinacionális bérgyártók és OEM gyártók telephelyein alvállalkozóként végzett gyártási részfolyamatokból, kisebb részt pedig a cég csarodai fióktelepén – ekkor még csak bérelt helyiségekben – történő válogatási és javítási feladatokból tevődött össze.

 

Az eredmények előremutató szemlélettel történő folyamatos visszaforgatása tette lehetővé olyan kulcsfontosságú technológiai és emberi erőforrás fejlesztések megvalósítását, melyek nélkülözhetetlenek a hosszabb távú célkitűzések eléréséhez.

Az országban egyedülálló módon saját tulajdonban lévő Finetech HVR és Finetech Fineplacer javítóállomásokat követte 2009-ben a Martin kemence, 2010-ben az alkatrész szárító szekrény, 2011-ben a 3D mérőgépek beszerzése, majd 2012-ben egy teljesen új SMT gyártósor csatarendbe állítása. A személygépkocsikon kívül áru- és személyszállításra is alkalmas kisbuszokkal, valamint egy nagyobb raktérrel rendelkező Mercedes Sprinterrel bővült a járműpark is.

A géppark fejlesztése mellett a cég a kezdetektől nagy hangsúlyt fektet munkavállalói megtartására és folyamatos képzésére. Az emelt szintű elektronikai továbbképzésen túlmenően az elektroműszerészek a cég saját IPC-A-610 és IPC-7711/7721 minősített trénerének segítségével sajátíthatják el a szükséges ismereteket, illetve mélyíthetik el tudásukat. A Finetech technikusok németországi tréningen szerezték meg a gépek üzemeltetéséhez, programozásához, karbantartásához szükséges kompetenciákat. A nagyvállalatoknál már jól vizsgázott, összeszokott, képzett, tapasztalt, önálló és felelősségteljes munkavégzésre képes szakembergárda jelentős értéket képvisel a cégen belül.

A kínált gyártástechnológiák és szolgáltatások palettájának fröccsöntéssel, köszörüléssel, szerszámkarbantartással és összeszereléssel való további bővülését hozta magával termelés megindulása 2011-ben a beregszászi Bán Ukrajna üzemben. Ennek létjogosultságát bizonyítja, hogy a következő évben már jelentős fröccsöntési kapacitásbővítés vált szükségessé.

Nagy mérföldkő a Kft. életében a 2012-es esztendő, amikor átadásra került az Európai Uniós pályázati források bevonásával, a Magyar Állam és a helyi önkormányzat kiemelt támogatásával, „zöldmezős beruházás” keretében felépített saját tulajdonú, 1000 m2-es gyártócsarnok

A nem mindennapi helyszínválasztást indokolja egyrészt, hogy Csaroda a tulajdonos ügyvezető igazgató szülőfaluja, aki fontosnak tartotta, hogy ha már lehetősége nyílt rá, akkor az ebben a szűkebb hazájának számító, hátrányos helyzetű kistérségben élőknek teremtsen új munkahelyeket. Másrészt a település földrajzi fekvése is igen kedvező a magyar-ukrán-román határ, valamint az M3-as autópálya befejező szakaszának közelsége miatt. Maga a csarnok napjaink ipari követelményeinek maximális figyelembe vételével tervezett és kivitelezett gyártóhely, magas színvonalú műszaki felszereltséggel, ember-cipő-padló eljárással rendszerben mérhető teljeskörű ESD védelemmel, igény esetén Level 5 (1000) tiszta térrel, valamint a teljes készletre biztosítással rendelkező raktárral. Emellett újabb komoly előrelépést jelent a szintén ebben az évben sikeresen megszerzett TÜV Süd ISO 9001:2008 és ISO 14001:2004 tanúsítvány.

A 2013-as év elején a meglévő épület bővítése mellett egy második gyártócsarnok felépítése kezdődött Csarodán, valamint az alkalmazotti létszám folyamatos növelése, a géppark további fejlesztése a magyar és az ukrán üzemegységekben egyaránt, illetve a több lábon állás jegyében már fejlesztés alatt álló, saját tervezésű és gyártású termékekkel való megjelenés a piacon.

A második, 1000 m2 alapterületű gyártócsarnok átadására 2014 decemberében került sor, melynek köszönhetően cégünk tovább bővítheti gyártó kapacitását és újabb projektek szakszerű megvalósítását eszközölheti.

A LED technológia alklamazásával olyan egyedi megoldásokat kínálunk partnereinknek, amelyek a piacon mások által még nem alkalmazottak. BEREG LED védjegy alatt gyártott kültéri és  beltéri világítótestjeink gyártását a helyi gyártócsarnoknak köszönhetően rövid időtartam alatt tudjuk végrehajtani, aki egyedi megrendelések és igények kielégítésének figyelembe vételével is.

A Bán cégcsoport az innovatív gondolkodásmód és az eddigi működés eredményeként immáron a lehetőségek széles tárházával áll partnerei rendelkezésére, legyen szó kül- vagy beltéri LED világítótestekről, SMT bérgyártásról, kézi beültetésről, összeszerelésről, javításról, átmunkálásról, tesztelésről, válogatásról, alkatrész szintű hibakeresésről, műanyag alkatrészekről, vagy akár komplett elektronikai késztermékek gyártási folyamatáról a mérnöki támogatással megvalósított projekttervezéstől kezdve, akár az értékesítés utáni támogatással bezárólag.

Fedezd fel Te is az új lehetőségeket!

Tanúsítvány 1 Tanúsítvány 2 ban